Onze Kennel

Beste lezer,

 

De kennel

De Mechelse Herder kennel 'van het Eldenseveld' bestaat sinds 2008. Het doel van onze kennel is om werklustige werkhonden te fokken, die ook nog eens sociaal, betrouwbaar en eerlijk zijn. Daarom fokken wij alleen met zorgvuldig uitgekozen honden en bloedlijnen.

De stammoeder van onze kennel is Bila Beau van de Ruisdael.

In november 2008 is ons eerste nest geboren, het A-Nest. Van dit nest zitten er 4 in de IPO sport (waarvan er één drievoudig NBG Bondskampioen is geworden, in 2012, 2013 en 2014), 1 is reddingshond in Oostenrijk en de 4 anderen zijn huishond geworden. Ons B-Nest bestond uit slechts 1 pup; deze pup heeft IPO 3 behaald en is gekwalificeerd geweest voor de Wereldkampioenschappen voor Belgische Herders. In 2011 is het C-Nest geboren. Alle acht pups van dit nest zijn aan het 'werk': een tal in de IPO, een aantal in de KNPV (politiehonden) en één als hulphond/huishond. In 2016 is het D-Nest geboren. op één hond na zijn ook deze allemaal de sport in gegaan.

Wie zijn wij?

De kennel is door ons, René en Marijke Lodder, opgericht. René traint sinds eind 2003 bij de NBG hondensportvereniging D.A.V.G. te Arnhem. Eerst met een kruising Mechelse Herder/Duitse Herder, en daarna met Bila Beau van de Ruisdael, de stammoeder van onze kennel. Met Beau heeft René IPO III gehaald en heeft hij deelgenomen aan diverse wedstrijden. Aischa van het Eldenseveld heeft ook IPO 3 behaald. Momenteel traint René met Devi van het Eldenseveld. René was ook clubpakwerker.

Marijke traint zelf geen hond(en), maar komt toch regelmatig lekker buurten op de club, en is vaak onmisbaar bij de door de D.A.V.G. georganiseerde evenementen. Zij is ook degene die de pups van onze nesten het meeste verzorgt en socialiseert. Een hele klus!

Onze dochters trainen af en toe een (leen)hond. Soms geleiden zij ook onze eigen hond(en), als dat zo uitkomt. Hun inzet voor de kennel bestaat voornamelijk uit het het knuffelen van de puppies......

Om u een beeld te geven van waar onze honden terecht komen, hierbij een klein lijstje:

IPO: 15
KNPV: 5
Huishond: 5
Hulphond: 1
Reddingshond: 1